mandag den 21. januar 2013

Når kravspecifikationen bliver målet frem for midlet

Vi har set det mange gange, og møder det stadig - virksomheder hvor kravspecifikationen vokser, vokser.... - og tager pusten ud af organisationen.

 


Learning Management Systemer findes jo i dag i mange varianter og størrelser. Nogle er selvstændige applikationer. Andre er blot en del af et større system eksempelvis virksomhedens ERP, CMS eller HR system. De findes som hostede og ikke hostede løsninger, som Cloud løsninger og som mobile løsninger. Men hvordan finder man ud af hvilken løsning der passer bedst til virksomhedens behov og hvordan sikres det, at LMS løsningen integreres ordentligt i virksomheden.

En grundsten i dette er med sikkerhed, at finde ud af hvad ens eksisterende systemer kan og ikke kan og hvilken rolle LMS'et skal spille i den sammenhæng. En plan for data og content med fokus på fremtidige behov bør være i fokus. Hvor I mange virksomheder er der et enormt overlap i systemer og funktionalitet. Nogle gange giver det mening med et corporate LMS, men det i andre tilfælde giver mening at have et LMS pr. afdeling, fordi processen omkring et corporate LMS er for tung. Hvilke konkrete strategiske mål skal systemet hjælpe til at opnå, og hvilke organisation skal binde det sammen. Desuden er det vigtigt at gøre sig overvejelser omkring data. Hvilke data skal lige hvor og hvorfor. Hvordan skal data bruges og tilgås.

Der har et langt stykke hen ad vejen været et enormt fokus på, at systemerne skulle kunne så meget som muligt - så får man jo nok også mest for pengene. Resultatet er desværre i mange tilfælde dyre og store løsninger, som i realiteten aldrig bliver implementeret ordentligt i organisationen. I mange tilfælde havde det været smartere, at starte småt og gøre sig nogle erfaringer. 1000 muligheder for rapportering, gør det ikke nødvendigvis lettere at måle, for hvad er det lige man måler. Måske den  rigtig visning af data kunne erstatte de 1000 og give lederen, mellemlederen eller bestyrelsen lige præcis den styrepind som de har behov for.
 
Bidrag gerne med betragtninger :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar